Stichting Zeven voor Leven organiseert vanaf 2019 een nieuw wielerevenement om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Het doel is de ondersteuning van vroegdiagnostiek en gerichter behandelen van tumoren. Zeven voor Leven zal steeds op de 4de zondag van mei plaatsvinden: de eerste editie zal zijn op 26 mei 2019. Dit initiatief wordt ondersteund door Team Sunweb, bekend van o.m. Ellen van Dijk en Tom Dumoulin. 

Het evenement: 7 voor Leven

Deelnemers aan Zeven voor Leven laten zich sponsoren (77€ per ronde van 17 km) terwijl ze de uitdaging aangaan 2000 hoogtemeters te overwinnen. En dat gewoon in Nederland!

7 Rondjes over onder meer de Zevenheuvelenweg en de Oude Holleweg in de schitterende omgeving van Berg en Dal.

De opbrengsten van de sponsoring komen volledig ten goede aan Stichting Kanker Zien. Een stichting die als doel heeft initiatieven te ondersteunen die zich inzetten kanker eerder te diagnosticeren en gerichter te behandelen. Het doel is uiteindelijk vele miljoenen op te halen, zodat kanker eerder gezien en gerichter behandeld kan worden. Hierdoor wordt de kans op en kwaliteit van leven na genezing aanzienlijk verhoogd voor hen die door kanker worden getroffen. 

Het Parcours

Binnenkort zal het definitieve parcours van 7 voor Leven bekend gemaakt worden. De ronde zal tussen Groesbeek en Beek lopen: door Groesbeek, over de Zevenheuvelenweg, de Oude Holleweg en de Van Randwijck. Op dit ogenblik worden alle opties voor het parcours doorgenomen. 

Informatie- en brainstormavond

(Horeca)ondernemers aan het parcours zullen een uitnodiging ontvangen. Samen met hen willen we dit evenement tot een succes maken. We staan dan ook zeker open voor ideeën.

Informatie- en brainstormavond 3 juli 2018, 7 voor Leven

Locatie: Brasserie Beek, Roerdompstraat 6, 6573 BH Beek
Tijdstip: 20:00 – 22:00