Elke vierde zondag van mei staat vanaf 26 mei 2019 in het teken van Zeven voor Leven. Honderden fietsers gaan in de prachtige omgeving van Berg en Dal de uitdaging aan om in zeven rondes meer dan 2000 hoogtemeters te overwinnen en daarmee geld op te halen voor vroegtijdige en gerichte diagnostiek van tumoren. De organisatie streeft naar 5000 deelnemers en €1,5 miljoen aan donaties in 2021. Team Sunweb van onder meer Tom Dumoulin en Ellen van Dijk omarmt het initiatief en is als ambassadeur betrokken bij het evenement.

 

Kanker Zien

Deelnemers aan Zeven voor Leven laten zich sponsoren terwijl ze de uitdaging aangaan om zoveel mogelijk rondes te fietsen. De opbrengsten van de sponsoring komen volledig ten goede aan Stichting Kanker Zien. Deze stichting heeft als doel tumoren eerder en gerichter op te sporen. Oftewel: Kanker Zien! Met het RadboudUMC heeft Kanker Zien een partner voor de eerste twee jaren. Het Medisch Centrum uit Nijmegen heeft een behandeling ontwikkeld waarbij tumoren veel eerder ontdekt kunnen worden. Professor Jelle Ono Barends: 'Met een nano-vloeistof en onze speciale MRI-techniek zien we uitzaaiingen wit oplichten als een zaklamp in het duister. Dit bespaart patiënten operaties en bovendien gaat de kwaliteit van leven na de behandeling omhoog.' Zeven voor Leven richt zich daarmee vooral op het eerder signaleren in plaats van het behandelen van kanker.

 

Dichtbij, toegankelijk en uitdagend

'Dichtbij, toegankelijk en uitdagend zijn de belangrijkste kenmerken van het evenement', aldus Johan Tiesnitsch, voorzitter van Stichting Zeven voor Leven. De bosrijke omgeving van Berg en Dal en de bekende Zevenheuvelenweg vormen het decor van de route. Daarnaast zijn de nodige pittige klimmetjes opgenomen in het parcours. 'Ruim 2000 hoogtemeters en dat gewoon in Nederland!', aldus Tiesnitsch. Bovendien nodigt hij ondernemers en geïnteresseerden uit om mee te denken op 3 juli om 20:00 in het Kulturhus in Beek.

 

25 & 26 mei 2019

Zeven voor Leven gaat vanaf 2019 elk jaar op de vierde zondag van mei plaatsvinden. De eerste editie is op 26 mei 2019. Het evenement begint al op zaterdag 25 mei met de inschrijving en een avondprogramma. 'Veel deelnemers hebben ongetwijfeld een eigen verhaal en een bijzondere reden om mee te doen. Met een programma op zaterdag en een afsluitende barbecue op zondag willen we mensen bij elkaar brengen', aldus Edward Troost, eventmanager van Zeven voor Leven.

Zeven voor Leven staat daarmee voor uitdaging, emotie, saamhorigheid en beleving.

 

Ambassadeur Team Sunweb

De professionele wielerploeg Team Sunweb ondersteunt het initiatief van Zeven voor Leven. Het team is als ambassadeur voor de komende jaren betrokken bij het evenement. Teammanager Iwan Spekenbrink licht toe: 'Zeven voor Leven is een uitdaging op de fiets die past binnen onze keep challenging-filosofie. Met het doel om kanker eerder en gerichter te zien, neemt Zeven voor Leven geen genoegen met de huidige stand van de techniek. Ze dagen de wetenschap uit tot innovatie.' Met het inschrijven van Team Sunweb via www.zevenvoorleven.nl zet hij zijn woorden kracht bij. Tevens is hiermee voor iedereen die wil deelnemen de inschrijving officieel geopend.