Nieuws

Grote opkomst sponsordiner Zeven voor Leven 

Maandag 11-02-2019- Het prachtige kasteel Huize Heyedeal was maandagavond het decor van het sponsordiner voor de eerste editie van Zeven voor Leven op 26 mei 2019. Circa 40 geïnteresseerde  ondernemers luisterde tijdens het eten aandachtig naar de verhalen van o.a. teammanager van Team Sunweb Iwan Spekenbrink, deelnemer Richard van Zeist en professoren van het Radboud UMC.

 

Vanaf vandaag is het mogelijk om je als team in te schrijven bij Zeven voor Leven! Bij het inschrijven kunt u kiezen uit 3 opties: Als teamcaptain, als lid van een bestaand team of als individuele deelnemer De teamcaptain maakt bij inschrijving een nieuw team aan en wordt zo de beheerder van jullie eigen teampagina. Ga samen de uitdaging aan de 2000 hoogtemeters te overwinnen en haal daarbij zo veel mogelijk geld op voor het goede doel.

12 oktober, Berg en Dal – Het is 7 minuten over 14:00 als 107 fietsliefhebbers in een zonnig en heuvelachtig Berg en Dal op de fiets stappen voor de proloog en de bekendmaking van het parcours  van Zeven voor Leven. De fietsers zijn bij elkaar gekomen om zich alvast voor te bereiden op de eerste editie op 26 mei 2019, waarbij ze de uitdaging aangaan om 7 rondes over de kuitenbijters in de gemeente Berg en Dal te overwinnen; alleen of samen in een team. Doel is zoveel mogelijk geld ophalen voor onderzoek naar kanker, specifieker het eerder zien en gerichter behandelen van kanker.

 

Op 12 oktober 2018 kunt u samen met enkele renners van succesformatie, Team Sunweb, en tal van bekende Nederlanders in een exclusieve setting voor het eerst het parcours van Zeven voor Leven fietsen. Deze proloog is een ideale voorbereiding op de eerste editie van Zeven voor Leven op 26 mei 2019. Zeven voor Leven is een nieuwe wieleruitdaging waarbij deelnemers geld ophalen om kanker eerder en gerichter te kunnen behandelen. Inschrijven voor de proloog is kosteloos en kan vanaf 24 augustus via de website www.zevenvoorleven.nl. Wees er snel bij want er is slechts plaats voor in totaal 177 renners.

Stichting Zeven voor Leven organiseert vanaf 2019 een nieuw wielerevenement om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Het doel is de ondersteuning van vroegdiagnostiek en gerichter behandelen van tumoren. Zeven voor Leven zal steeds op de 4de zondag van mei plaatsvinden: de eerste editie zal zijn op 26 mei 2019.

Dit initiatief wordt ondersteund door Team Sunweb, bekend van o.m. Ellen van Dijk en Tom Dumoulin. 

Elke vierde zondag van mei staat vanaf 26 mei 2019 in het teken van Zeven voor Leven. Honderden fietsers gaan in de prachtige omgeving van Berg en Dal de uitdaging aan om in zeven rondes meer dan 2000 hoogtemeters te overwinnen en daarmee geld op te halen voor vroegtijdige en gerichte diagnostiek van tumoren. De organisatie streeft naar 5000 deelnemers en €1,5 miljoen aan donaties in 2021. Team Sunweb van onder meer Tom Dumoulin en Ellen van Dijk omarmt het initiatief en is als ambassadeur betrokken bij het evenement.

De opbrengsten van Zeven voor Leven (7vL) komen volledig ten goede aan Stichting Kanker Zien, een stichting die als doel heeft initiatieven te ondersteunen die zich inzetten kanker eerder te diagnosticeren en gerichter te behandelen. Hierdoor wordt de kans op en kwaliteit van leven na genezing aanzienlijk verhoogd, voor iedereen die door kanker wordt getroffen.

Het professionele wielerteam Team Sunweb heeft zich als ambassadeur verbonden aan Zeven voor Leven (7vL). 7vL-voorzitter Johan Tiesnitsch en Teammanager Iwan Spekenbrink kwamen onlangs tot deze overeenkomst. Beide partijen geloven in elkaars kracht, en elkaar uitstekend te kunnen versterken. Het meerjarige partnerschap gaat in de voorbereiding op de eerste editie op 26 mei verdere invulling krijgen.

Persconferentie Zeven voor leven op 21 juni te Wolfsberg:

Locatie: Hotel – Restaurant De Wolfsberg, Mooksebaan 12 te Groesbeek

Tijdstip: 14:00 -14:45

De website www.zevenvoorleven.nl is nu online. Vanaf vandaag kan iedereen via dit online platform op de hoogte blijven van al het nieuws en de ontwikkelingen rondom Zeven voor Leven (7vL). De website biedt naast het laatste nieuws uiteraard de mogelijkheid om je in te schrijven of jouw held(in) aan te moedigen door een donatie te doen.