Nieuws

Op 12 oktober 2018 kunt u samen met enkele renners van succesformatie, Team Sunweb, en tal van bekende Nederlanders in een exclusieve setting voor het eerst het parcours van Zeven voor Leven fietsen. Deze proloog is een ideale voorbereiding op de eerste editie van Zeven voor Leven op 26 mei 2019. Zeven voor Leven is een nieuwe wieleruitdaging waarbij deelnemers geld ophalen om kanker eerder en gerichter te kunnen behandelen. Inschrijven voor de proloog is kosteloos en kan vanaf 24 augustus via de website www.zevenvoorleven.nl. Wees er snel bij want er is slechts plaats voor in totaal 177 renners.

De eerste kennismaking

De proloog is naast een kick-off vol gezelligheid en informatie ook meteen een eerste kennismaking met het parcours. De proloog start net als op 26 mei 2019, bij “Epicenter for cycling” Ketelwoud aan de Zevenheuvelenweg. De deelnemers stappen om 14:07 op de fiets en leggen de circa 20 km en meer dan 300 hoogtemeters door de prachtige omgeving van Berg en Dal af op de fiets. Voor iedereen is het een eerste test om te kijken hoe de benen zich na de klimmetjes op het parcours, waaronder de Oude Holleweg (1 kilometer met stijgingspercentages tot 14 procent) voelen.

Bij het bereiken van de ‘finish’ staat er voor iedereen een verkoelend drankje klaar. Daarnaast is er de mogelijkheid om ervaringen in de voorbereiding op de eerste editie van Zeven voor Leven met elkaar te delen.

Ambassadeurs

Ambassadeur van Zeven voor Leven: Team Sunweb, komt met een aantal renners naar de proloog op 12 oktober. Deze professionals nemen alle toegekomen enthousiastelingen mee in hun wiel voor een unieke ervaring over het circa 20 kilometer lange parcours. Onder de aanwezigen bevinden zich ook tal van bekende Nederlanders. Wilt u weten wie er meefietsen? Houdt dan onze social media kanalen goed in de gaten!

Maximaal 177 deelnemers

De inschrijving voor de proloog opent op 24 augustus, oftewel zeven weken voor de proloog. Via de inschrijfbutton op de website www.zevenvoorleven.nl/proloog meldt u zich (vanaf die dag!) eenvoudig aan voor de proloog, maar wees er snel bij want er is maximaal plek voor 177 deelnemers. Wilt u verzekerd zijn van een startbewijs voor de proloog? Schrijf u dan nu alvast in voor de eerste editie van Zeven voor Leven op 26 mei 2019 en u krijgt de mogelijkheid om uw plek zeker te stellen.

Stichting Zeven voor Leven organiseert vanaf 2019 een nieuw wielerevenement om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Het doel is de ondersteuning van vroegdiagnostiek en gerichter behandelen van tumoren. Zeven voor Leven zal steeds op de 4de zondag van mei plaatsvinden: de eerste editie zal zijn op 26 mei 2019.

Dit initiatief wordt ondersteund door Team Sunweb, bekend van o.m. Ellen van Dijk en Tom Dumoulin. 

Elke vierde zondag van mei staat vanaf 26 mei 2019 in het teken van Zeven voor Leven. Honderden fietsers gaan in de prachtige omgeving van Berg en Dal de uitdaging aan om in zeven rondes meer dan 2000 hoogtemeters te overwinnen en daarmee geld op te halen voor vroegtijdige en gerichte diagnostiek van tumoren. De organisatie streeft naar 5000 deelnemers en €1,5 miljoen aan donaties in 2021. Team Sunweb van onder meer Tom Dumoulin en Ellen van Dijk omarmt het initiatief en is als ambassadeur betrokken bij het evenement.

De opbrengsten van Zeven voor Leven (7vL) komen volledig ten goede aan Stichting Kanker Zien, een stichting die als doel heeft initiatieven te ondersteunen die zich inzetten kanker eerder te diagnosticeren en gerichter te behandelen. Hierdoor wordt de kans op en kwaliteit van leven na genezing aanzienlijk verhoogd, voor iedereen die door kanker wordt getroffen.

Het professionele wielerteam Team Sunweb heeft zich als ambassadeur verbonden aan Zeven voor Leven (7vL). 7vL-voorzitter Johan Tiesnitsch en Teammanager Iwan Spekenbrink kwamen onlangs tot deze overeenkomst. Beide partijen geloven in elkaars kracht, en elkaar uitstekend te kunnen versterken. Het meerjarige partnerschap gaat in de voorbereiding op de eerste editie op 26 mei verdere invulling krijgen.

Persconferentie Zeven voor leven op 21 juni te Wolfsberg:

Locatie: Hotel – Restaurant De Wolfsberg, Mooksebaan 12 te Groesbeek

Tijdstip: 14:00 -14:45

De website www.zevenvoorleven.nl is nu online. Vanaf vandaag kan iedereen via dit online platform op de hoogte blijven van al het nieuws en de ontwikkelingen rondom Zeven voor Leven (7vL). De website biedt naast het laatste nieuws uiteraard de mogelijkheid om je in te schrijven of jouw held(in) aan te moedigen door een donatie te doen.