Nieuws

Met een onverwacht hoog bedrag van € 163.127,- voor onderzoek om kanker eerder te zien en gerichter te behandelen is de eerste editie van Zeven voor Leven een groot succes. De 397 fietsers die zondag op 26 mei 2019 samen de uitdaging aangingen 7 rondes van 19,2 km te fietsen op een prachtig maar pittig parcours, werden als helden aangemoedigd door het toegestroomde publiek in Beek, Berg en Dal en Groesbeek.

 
Op zondag 26 mei vindt de eerste editie van Zeven voor Leven plaats. Samen fietsen wij om kanker eerder te zien. Hieronder vind je de belangrijkste informatie die je als deelnemer moet weten. Wij hebben er alvast heel veel zin in.

Op dinsdagavond 30 april en de nacht op woensdag 01 mei van heeft er een korte storing plaatsgevonden in de koppeling van de donaties op de persoonlijke pagina's. Ook al zijn de bedragen op de juiste manier overgemaakt, zijn  deze nog niet weergegeven op de website. De bedragen zijn wel verwerkt op de website maar staan nog niet op gepubliceerd.  Op dit moment zijn we alle bedragen aan het nalopen en handmatig aan het publiceren. Om iedereen alvast gerust te stellen, de bedragen zijn gewoon op ons rekeningnummer terecht gekomen. 

 In een zonnig Groesbeek verzamelden maandagavond 17 enthousiaste fietsers om samen met wereldtopper op de mountainbike, Jeroen van Eck het parcours van Zeven te verkennen. Op 26 mei gaan zij de uitdaging aan om zo veel mogelijk geld op te halen voor onderzoek tegen kanker door het pittige parcours door Berg en Dal zo vaak mogelijk af te leggen. 

De passie voor het fietsen zit er bij zoon Christiaan al van jongs af aan in. In de vrije weekenden van zijn vader fietste hij op jonge leeftijd samen met vader Koos, oncoloog in het Radboudumc, over het kopje van Bloemendaal en door de Kennemerduinen.. Nu pakken vader en zoon het samen fietsen weer op en trotseren ‘de Nederlandse Alp d’Huzes’: de fietsuitdaging Zeven voor Leven.

De naam Zeven voor Leven zal voor het grote publiek wellicht nog niet bekend in de oren klinken maar als het aan de ambassadeurs van de fietsuitdaging van Nederland voor onderzoek tegen kanker ligt, komt hier snel verandering in. Met Team Sunweb, Wereldkampioen handbiken Tim de Vries en overall world cup mountainbike eliminator, Jeroen van Eck kan de organisatie van Zeven voor Leven rekenen op aansprekende namen in de wielersport. Ook tv-bekendheid en oprichter van het sportblad Helden, Frits Barend ziet de kracht van het evenement en is als ambassadeur aangesloten.

 

Waarom doe jij mee aan Zeven voor Leven? We zien veel ontroerende en ingrijpende verhalen van deelnemers die op harde wijze in aanraking zijn gekomen met kanker. De reden dat we deze fietsuitdaging organiseren is natuurlijk om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek om kanker eerder te zien. Maar hoe haal je als fietser het beste geld op? We hebben een aantal gouden tips voor je op een rij gezet.

Op zondag 26 mei 2019 vindt de 1e editie van Zeven voor Leven plaats in de gemeente Berg en Dal. Dé nieuwe fietsuitdaging met als doel geld op te halen om kanker eerder te zien. Dit evenement valt of staat met de inzet van veel enthousiaste vrijwilligers, die net als Susanne van Rooijen uit Beek-Ubbergen hun steentje bij willen dragen aan dit goede doel.

Kom op een zonnige zaterdag in het voorjaar in het centrum van Beek en je ziet ze één voor één de  Nieuwe en Oude Holleweg op fietsen. Toerfietsers, handbikers, fanatieke wielrenners, mountainbikers uit heel het land met ieder zijn of haar eigen motivatie zich in het zweet te werken. Tijdens Zeven voor Leven op 26 mei zullen zo’n 1000 fietsers proberen één tot maximaal zeven rondjes van 20 kilometer met maximaal meer dan 2000 hoogtemeters tussen Beek, Berg en Dal en Groesbeek te rijden en daarmee geld op te halen voor stichting Kanker Zien. Deze stichting heeft als doel onderzoek te steunen om kanker eerder te zien en gerichter te behandelen. Hierdoor wordt de kans op genezing en kwaliteit van leven na genezing aanzienlijk verhoogd. Vanwege dit goede doel én het on-Nederlands steile parcours wordt Zeven voor Leven ook wel het Nederlandse broertje van Alpe d’Huzes genoemd.

Met Tim de Vries heeft Zeven voor Leven een inspirerende ambassadeur aan het evenement te koppelen. Om hem een beetje beter te leren kennen sprak bestuurslid Stijn Nooteboom met hem over zijn doelen voor het komende jaar en waarom hij zich wilt inzetten voor Zeven voor Leven. Ook zo benieuwd naar Tim zijn motivatie lees dan snel verder.

Met trots kondigen wij Handbiker Tim de Vries aan als ambassadeur van Zeven voor Leven!

Tim de Vries begon zijn carièrre in 2011 en boekte zijn grootste zeges tot nu toe tijdens de wereldkampioenschappen in Zuid-Afrika 2017 en Italië 2018 waar hij de regenboogtrui veroverde. Momenteel is de Vinkevener druk in de voorbereiding op de Paralympische Spelen van Tokyo waar een bekroning op zijn werk moet komen. Op www.handbikertim.nl kan je zijn weg naar De Spelen van 2020 volgen. 

Grote opkomst sponsordiner Zeven voor Leven 

Maandag 11-02-2019- Het prachtige kasteel Huize Heyedeal was maandagavond het decor van het sponsordiner voor de eerste editie van Zeven voor Leven op 26 mei 2019. Circa 40 geïnteresseerde  ondernemers luisterde tijdens het eten aandachtig naar de verhalen van o.a. teammanager van Team Sunweb Iwan Spekenbrink, deelnemer Richard van Zeist en professoren van het Radboud UMC.

 

Vanaf vandaag is het mogelijk om je als team in te schrijven bij Zeven voor Leven! Bij het inschrijven kunt u kiezen uit 3 opties: Als teamcaptain, als lid van een bestaand team of als individuele deelnemer De teamcaptain maakt bij inschrijving een nieuw team aan en wordt zo de beheerder van jullie eigen teampagina. Ga samen de uitdaging aan de 2000 hoogtemeters te overwinnen en haal daarbij zo veel mogelijk geld op voor het goede doel.

12 oktober, Berg en Dal – Het is 7 minuten over 14:00 als 107 fietsliefhebbers in een zonnig en heuvelachtig Berg en Dal op de fiets stappen voor de proloog en de bekendmaking van het parcours  van Zeven voor Leven. De fietsers zijn bij elkaar gekomen om zich alvast voor te bereiden op de eerste editie op 26 mei 2019, waarbij ze de uitdaging aangaan om 7 rondes over de kuitenbijters in de gemeente Berg en Dal te overwinnen; alleen of samen in een team. Doel is zoveel mogelijk geld ophalen voor onderzoek naar kanker, specifieker het eerder zien en gerichter behandelen van kanker.

 

Op 12 oktober 2018 kunt u samen met enkele renners van succesformatie, Team Sunweb, en tal van bekende Nederlanders in een exclusieve setting voor het eerst het parcours van Zeven voor Leven fietsen. Deze proloog is een ideale voorbereiding op de eerste editie van Zeven voor Leven op 26 mei 2019. Zeven voor Leven is een nieuwe wieleruitdaging waarbij deelnemers geld ophalen om kanker eerder en gerichter te kunnen behandelen. Inschrijven voor de proloog is kosteloos en kan vanaf 24 augustus via de website www.zevenvoorleven.nl. Wees er snel bij want er is slechts plaats voor in totaal 177 renners.

Stichting Zeven voor Leven organiseert vanaf 2019 een nieuw wielerevenement om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Het doel is de ondersteuning van vroegdiagnostiek en gerichter behandelen van tumoren. Zeven voor Leven zal steeds op de 4de zondag van mei plaatsvinden: de eerste editie zal zijn op 26 mei 2019. Dit initiatief wordt ondersteund door Team Sunweb, bekend van o.m. Ellen van Dijk en Tom Dumoulin. 

Elke vierde zondag van mei staat vanaf 26 mei 2019 in het teken van Zeven voor Leven. Honderden fietsers gaan in de prachtige omgeving van Berg en Dal de uitdaging aan om in zeven rondes meer dan 2000 hoogtemeters te overwinnen en daarmee geld op te halen voor vroegtijdige en gerichte diagnostiek van tumoren. De organisatie streeft naar 5000 deelnemers en €1,5 miljoen aan donaties in 2021. Team Sunweb van onder meer Tom Dumoulin en Ellen van Dijk omarmt het initiatief en is als ambassadeur betrokken bij het evenement.

De opbrengsten van Zeven voor Leven (7vL) komen volledig ten goede aan Stichting Kanker Zien, een stichting die als doel heeft initiatieven te ondersteunen die zich inzetten kanker eerder te diagnosticeren en gerichter te behandelen. Hierdoor wordt de kans op en kwaliteit van leven na genezing aanzienlijk verhoogd, voor iedereen die door kanker wordt getroffen.

Het professionele wielerteam Team Sunweb heeft zich als ambassadeur verbonden aan Zeven voor Leven (7vL). 7vL-voorzitter Johan Tiesnitsch en Teammanager Iwan Spekenbrink kwamen onlangs tot deze overeenkomst. Beide partijen geloven in elkaars kracht, en elkaar uitstekend te kunnen versterken. Het meerjarige partnerschap gaat in de voorbereiding op de eerste editie op 26 mei verdere invulling krijgen.

Persconferentie Zeven voor leven op 21 juni te Wolfsberg:

Locatie: Hotel – Restaurant De Wolfsberg, Mooksebaan 12 te Groesbeek

Tijdstip: 14:00 -14:45

De website www.zevenvoorleven.nl is nu online. Vanaf vandaag kan iedereen via dit online platform op de hoogte blijven van al het nieuws en de ontwikkelingen rondom Zeven voor Leven (7vL). De website biedt naast het laatste nieuws uiteraard de mogelijkheid om je in te schrijven of jouw held(in) aan te moedigen door een donatie te doen.