In een zonnig Groesbeek verzamelden maandagavond 17 enthousiaste fietsers om samen met wereldtopper op de mountainbike, Jeroen van Eck het parcours van Zeven te verkennen. Op 26 mei gaan zij de uitdaging aan om zo veel mogelijk geld op te halen voor onderzoek tegen kanker door het pittige parcours door Berg en Dal zo vaak mogelijk af te leggen. 

“Fietsen voor Kanker onderzoek”

Tijdens Zeven voor Leven op 26 mei gaan deze 17 samen met zo’n 500 andere fietsers proberen één tot maximaal zeven rondjes van 20 kilometer met maximaal meer dan 2000 hoogtemeters tussen Beek, Berg en Dal en Groesbeek te rijden en daarmee geld op te halen voor stichting Kanker Zien. Deze stichting heeft als doel onderzoek te steunen om kanker eerder te zien en gerichter te behandelen. Hierdoor wordt de kans op genezing en kwaliteit van leven na genezing aanzienlijk verhoogd.

 

Onder leiding van wereldtopper

Nederlands kampioen en winnaar van de Overal World Cup Mountainbiken Cross Country Eliminator 2018, Jeroen van Eck, nam de groep op sleeptouw. Als mountainbiker rijdt hij vaak korte steile klimmetjes op en daarnaast komt hij ook nog eens uit de omgeving van Berg en Dal. Een ideale mix om de groep een paar goede tips te geven. Zo wist hij feilloos de zware punten van het parcours vooraf aan te kondigen. Al gaf hij aan dat de spaarzame momenten dat je even rust kan nemen op dit parcours minstens zo belangrijk zijn: “op de derde baan kun je even je benen laten rusten, neem een slokje drinken of een gelletje voordat je aan de holdeurn begint.”

 

Het is echt een pittig parcours hoor

Nadat de fietsers van hun 20 kilometer lange ronde terug kwamen bleek één ding wel erg duidelijk. Het parcours pittig. Zo waren de aanwezige fietsers toch wel erg blij het parcours nu al eens verkend te hebben: “Het is toch wel erg handig om het parcours te verkennen vóór 26 mei om je goed voor te bereiden op hoe je de krachten moet verdelen” sprak één van de deelnemers. Ook anderen sloten zich hier bij aan “het is echt een pittig parcours hoor!” en “Die van de veurweg, daar verkijk je je ook op..” klonk het uit de groep.

 

26 mei 2019 met publiek

Op zondag 26 mei gaan de meesten van de groep de uitdaging aan om niet één maar zeven keer het parcours af te leggen. Na afloop van de verkenningsronde is het met een afsluitend drankje in Hotel-Restaurant De Wolfsberg alvast tijd om vooruit te blikken. De uitdaging wordt pittig maar gelukkig wordt er in de dorpskernen van Beek en Groesbeek een feest verwacht die de deelnemers door de zware meters gaat helpen. “je hoeft dus niet helemaal naar Zuid-Frankrijk” af te reizen om te klimmen horen we gekscherend iemand zeggen. Gelukkig worden de deelnemers.

Ook mee doen met deze fietsuitdaging. Schrijf je in via www.zevenvoorleven.nl/inschrijven