Wat gebeurt er met je geld?

Als organisatie streeft Zeven voor Leven naar volledige transparantie. Daarom maken we onderscheid tussen twee verschillende geldstromen: het Inschrijfgeld en de Opbrengsten uit sponsorgeld.

 

Inschrijfgeld

Zeven voor Leven is niet alleen een mooie fietsuitdaging door een prachtige omgeving, maar ook een evenement dat veel waarde hecht aan saamhorigheid, beleving en emotie. Om het gehele evenement te bekostigen betalen alle deelnemers €77,- euro inschrijfgeld. Je krijgt hier als deelnemer het volgende voor terug:

  • volledige toegang tot het evenement
  • een stuurbordje
  • een startnummer
  • een 7vL/Sunweb-bidon
  • een 7vL-shirt
  • deelname aan de afsluitende barbecue, inclusief twee consumptiemuntjes

 

Opbrengsten uit sponsorgeld

Tijdens het wielerevenement Zeven voor Leven, in Berg en Dal op 26 mei 2019, ga je als  sportieveling de uitdaging aan om al fietsend geld in te zamelen voor het goede doel Stichting Kanker Zien. Dit doe je door familieleden, vrienden, kennissen en/of collega’s je via je persoonlijke pagina een bedrag te laten doneren of sponsoren. Deze pagina kun je personaliseren zoals je wilt en hier kun je kenbaar maken waarom je de uitdaging aangaat.

Het geld dat je ophaalt als deelnemer komt voor de volle honderd procent terecht bij de Stichting Kanker Zien. Om het evenement laagdrempelig te houden is er geen minimaal aantal rondjes dat je moet fietsen. Uiteraard gaan we ervan uit dat je als deelnemer het beste in jezelf naar boven probeert te halen, zowel in de fietsuitdaging als het inzamelen van sponsorgeld. We verwachten als organisatie dat het zeker mogelijk moet zijn om op zijn minst €77,- per ronde in te zamelen. Meer mag natuurlijk altijd!

 

Stichting Kanker Zien

De opbrengsten van de sponsoring komen volledig ten goede aan Stichting Kanker Zien. Deze stichting heeft als doel om initiatieven te ondersteunen die zich inzetten kanker eerder te diagnosticeren en gerichter te behandelen. Hierdoor wordt de kans op en kwaliteit van leven na genezing aanzienlijk verhoogd voor zij die door kanker worden getroffen. Het doel is uiteindelijk vele miljoenen op te halen, zodat kanker eerder gezien en gerichter behandeld kan worden. Hierdoor wordt de kans op en kwaliteit van leven na genezing aanzienlijk verhoogd.

Kanker Zien is een ANBI stichting, giften direct aan deze stichting zijn voor de donateur daarmee fiscaal aftrekbaar. Wilt u dit goede doel ondersteunen met een gift, dan brengen wij u graag in contact met het bestuur!

 

Oncologiefonds

De eerste twee jaar gaat het opgehaalde bedrag naar het Oncologiefonds van het Radboud Universitair Medisch Centrum. Vanaf de editie in 2021 kunnen ook andere initiatieven, die binnen het profiel van Kanker Zien passen, worden ondersteunt.

Het RadboudUMC Prostaat MR Referentie Centrum heeft in februari 2014 de eerste patiënt onderzocht met een speciale nano-vloeistof, die zeer kleine uitzaaiingen in lymfeklieren zichtbaar maakt. Dankzij deze vloeistof zijn uitzaaiingen vanaf 2 millimeter zichtbaar. Dit is momenteel met geen enkele andere techniek mogelijk. Voor patiënten is dit een grote stap voorwaarts in het vaststellen van de uitbreiding van hun ziekte. Het RadboudUMC is vooralsnog het enige ziekenhuis in de wereld waar deze techniek wordt toegepast.

In eerste instantie richt het Oncologiefonds van het RadboudUMC zich op patiënten met terugkerende prostaatkanker of een verhoogd risico op lymfklieruitzaaiingen. Echter willen ze de capaciteit snel uitbreiden, omdat de nanovloeistof ook werkt bij andere kankersoorten, zoals borstkanker, andere tumorsoorten of zelfs bij MS.

Prof. dr. Jelle Barentsz:

'Met de nano-vloeistof en onze speciale MRI-techniek zien we uitzaaiingen wit oplichten als een zaklamp in het duister, terwijl de gezonde klieren zwart zijn. Voor patiënten is dit een grote stap voorwaarts. Als we heel precies zien waar de kanker zit, kunnen we ook veel gerichter behandelen. Dit bespaart patiënten operaties en geeft ze betere genezingskansen.'

 

'I have a dream'

Professor Barentsz heeft het middel nu op de markt gebracht. Iedere patiënt in Nederland heeft recht op diagnose door middel van de MRI-nano. De zorgverzekeraars hebben het nog niet in het pakket opgenomen. In de tussentijd gaat men door met het opleiden van andere artsen in Nederland en het middel financieren voor patiënten die met de nano-vloeistof behandeld willen worden.

Het RadboudUMC Prostaat MR Referentie Centrum is al gestart met het ontwikkelen van een opleidingsprogramma voor andere ziekenhuizen, zodat het onderzoeksmiddel voor meer patiënten beschikbaar komt. Dat kost namelijk enorm veel geld en dit wordt nu betaald met renteloze leningen.

Daarnaast is het doel om zo snel mogelijk te starten met wetenschappelijk onderzoek met de nano-MRI voor de toekomstige diagnose van borstkanker, hoofd-halskanker en dikke-darmkanker.

Deelnemers aan Zeven voor Leven maken met hun opbrengsten dus echt verschil in de strijd tegen kanker!