Op zondag 26 mei vindt de eerste editie van Zeven voor Leven plaats. Samen fietsen wij om kanker eerder te zien. Hieronder vind je de belangrijkste informatie die je als deelnemer moet weten. Wij hebben er alvast heel veel zin in.

Evenemententerrein: De start en finish is op het evenemententerrein van Nederrijkswald (Zevenheuvelenweg 47, 6571 CH Berg en Dal). 

 • Donaties: Op dit moment is er al meer dan €100.000 euro opgehaald. Help jij mee nog meer geld op te halen? Kijk hier voor de tips. Mocht je je doelbedrag nog niet helemaal hebben gehaald of nog een hoger doelbedrag nastreven; dan kun je nog een dikke week vol gas al je kanalen bewerken; 26 mei mag je je benen laten spreken! 
 • Ophalen Startpakket: Je kan je startpakket ophalen op zaterdag 25 mei van 17:00 -19:00 uur (Nieuwe Holleweg 25a, Beek) en op zondag 26 mei van 6:30 – 12.00 uur (Nederrijkswald, Zevenheulenweg 47 Berg en Dal)
 • Inhoud startpakket: Stuurbordje, wielershirt, bidon, 5 consumptiemunten.
 • Fietsenstalling / garderobe: Op het terrein is een bewaakte fietsenstalling aanwezig. Hier wordt gewerkt met nummer kaartjes. Hier is het ook mogelijk om je tassen achter te laten.
 • Omkleden / douchen: Op het terrein van Nederrijkswald zijn douches en wc's beschikbaar.
 • Video opnames: Op de dag van het evenement worden op het evenemententerrein en langs het parcours video en foto opnames gemaakt. Een deel hiervan is na afloop te downloaden en te delen via onze website en social media kanalen.
 • Evaluatie: Jullie schrijven historie door mee te doen aan de 1e editie! Hierin zullen ongetwijfeld zaken beter kunnen. Tijdens en kort na 26 mei zullen we jullie dan ook uitgebreid vragen stellen – we zien uit naar jullie antwoorden: was het goed vertel anderen, was het fout vertel het ons ;-! Mocht je al ernstige zaken zien tijdens het event, bel dan het noodnummer op je stuurbordje: proberen wij dat per omgaande te verhelpen
Het fietsevenement
 
 • Starttijd: Het officiële startschot wordt om 07:07 gegeven. Het is echter ook mogelijk om op een later tijdstip te starten (je kan tot 12:00 je startpakket ophalen).
 • Finishtijd: Het parcours sluit om 17:07. Vanaf 16:15 is het niet meer mogelijk om een nieuwe ronde te starten. Vanaf 16:15 rijdt er een bezemwagen over het parcours en begeleidt de deelnemers naar de finish.
 • Routing: Het parcours is grotendeels afgezet. de route spreekt dan ook grotendeels voor zichzelf. Voor de zekerheid hangen er op de lastige punten een aantal pijlen. 
 • Parcours: Het parcours is 20km lang en kent 333 hoogtemeters per ronde. Onderweg fiets je onder meer over de Zevenheuvelenweg en de Oude Holleweg (1km max 14%). Bekijk hier het volledige parcours.
 • Maximum snelheid: Het is niet toegestaan om harder dan 40 km/uur te fietsen. Dit om de veiligheid van jezelf en anderen niet in gevaar te brengen. 
 • Verzorgingsposten: Onderweg zijn er 2 verzorgingsposten één in Beek en één in Groesbeek. Hier kan je water bijvullen of een banaan / energiereep eten.
 • Oversteken: Het parcours is grotendeels afgezet. Voor de bereikbaarheid hebben we wel een 7-tal (uiteraard 7 😉) oversteekplaatsen. De verkeersregelaars zullen jullie zoveel mogelijk laten doorfietsen. Het kan echter zijn dat je soms 1 of 2 minuten moet wachten, omdat het autoverkeer anders opstopt; jullie begrip hiervoor. 
 • Auto's op het parcours: De organisatie, alsook direct aanwonenden aan het parcours mogen op het parcours; zij zijn te herkennen aan het ontheffingsbord (zie hieronder) achter het raam. Zij zullen dit alleen doen indien noodzakelijk en moeten altijd met de rijrichting meerijden en uiteraard rekening met jullie houden. Kortom wanneer je auto’s op het parcours aantreft met onderstaand bord hou dan ook rekening met hen: het is voor allen de 1e editie!

Bezoekers & side events
 • Nederrijkswald: Nederrijkswald is tijdens Zeven voor Leven op 26 mei van 6.30 – 19.07 uur het centrale evenemententerrein. Hier kan men onder andere genieten van de BBQ, een bar, een groot scherm met uitzending van de Giro D'Italia, achtergrond muziek en een Team Sunweb area. Vanaf 12:00 starten de verschillende activiteiten. Bezoekers die graag langs het parcours willen kijken raden we dan ook aan om in Groesbeek (Marktplein) en Beek (onderaan Nieuwe Holleweg) te gaan kijken.
 • BBQ: Alle deelnemers ontvangen in hun startpakket 5 consumptiemunten hiermee kan men drinken en/of eten halen. Voor bezoekers is het mogelijk op het terrein munten aan te schaffen voor €2,50 per munt, zodat ook zij hun eigen BBQ kunnen samenstellen.
 • Feest in dorpskernen Beek & Groesbeek: In de dorpskernen van Beek en Groesbeek kunnen bezoekers op 26 mei van 12.00 – 17.00 uur terecht voor de nodige gezelligheid langs het parcours. Hier is door de plaatselijke horecagelegenheden gezorgd voor muziek en een bar langs het parcours.
 • Bezinningsavond: Mocht je op zaterdag 25 mei je startpakket ophalen dan kun je meteen door naar de bezinningsavond met o.a. een presentatie van Uroloog Michiel Sedelaar, waarin hij vertelt aan welk onderzoek de opgehaalde donaties besteed zouden kunnen gaan worden, interviews met deelnemers, waarin zij vertellen waarom ze meedoen en muziek (Popkoor Prestige, Marieke van Ruitenbeek en Small Stream & Rush camp Carolsingers). Zie hier het volledige en vernieuwde programma. T.o.v. het vorige programma hebben we het ingekort en een pauze ingelast, zodat we hopen dat jullie met grote getallen deze avond komen beleven – wij sluiten af met het opsteken van een kaarsje voor je geliefde/dierbare
 • Bekendmaking donatiebedrag: Op 26 mei om 17:07 starten we op het evenemententerrein met het bekendmaken van het donatiebedrag. Dit bedrag zal per cheque overhandigd worden aan stichting Kanker Zien. Zij ondersteunen projecten en onderzoeken naar het eerder en gerichter opsporen van tumoren. Zij beslissen uiteindelijk waar het donatiegeld naar toe gaat.
 • Sluiting: Op het evenemententerrein kun je op 26 mei nog tot 19.07 uur napraten over een hopelijk prachtig en bewogen dag onder het genot van elkaar, een natje en een droogje.

 

Bereikbaarheid 
 
 • Bereikbaarheid: De start en finish is op het terrein van camping Nederrijkswald (Zevenheuvelenweg 47, 6571 CH Berg en Dal). Het terrein is bereikbaar via de Zevenheuvelenweg: volg de borden “7 voor Leven Evenementen Terrein” of je wordt door een verkeersregelaar naar het evenemententerrein gewezen. Voor de verkeerssituatie kunt u hier terecht.
 • Parkeren: Parkeren is mogelijk op het evenemententerrein van Nerderrijkswald. Kosten hiervoor zijn voor dit evenement laag gehouden op €2,50 voor de hele dag
 • Verkeerssituatie: Op verschillende plekken is voor Zeven voor Leven het parcours afgesloten. Wat de afsluiting van het parcours voor wegafzettingen betekent, ziet u hier.
Tot slot

Tot 25 dan wel 26 mei; geniet van elkaar – wij hebben er ongelofelijk veel zin in!
MAAR BOVENAL – SUC7