Het professionele wielerteam Team Sunweb heeft zich als ambassadeur verbonden aan Zeven voor Leven (7vL). 7vL-voorzitter Johan Tiesnitsch en Teammanager Iwan Spekenbrink kwamen onlangs tot deze overeenkomst. Beide partijen geloven in elkaars kracht, en elkaar uitstekend te kunnen versterken. Het meerjarige partnerschap gaat in de voorbereiding op de eerste editie op 26 mei verdere invulling krijgen.


Zeven voor Leven wordt na Trees for Life het tweede goede doel dat Team Sunweb – het team van onder andere wereldkampioen tijdrijden Tom Dumoulin en voormalig wereldkampioen op de tijdritfiets Ellen van Dijk – gaat ondersteunen. Teammanager Iwan Spekenbrink motiveert de keuze om ambassadeur van 7vL te worden:

'Het past binnen onze filosofie van "keep challenging": een fietsuitdaging om geld op te halen voor vroegdiagnostiek van kanker. Zeven voor Leven daagt de medische wereld uit om geen genoegen te nemen met de huidige stand van de techniek!'


Ook is 7vL-voorzitter Johan Tiesnitsch zeer trots met Team Sunweb als partner: 'Het is op dit moment misschien wel het beste wielerteam ter wereld, met prachtige namen in de ploeg! We denken met Team Sunweb een extra dimensie aan het evenement te kunnen geven.'


Tijdens de persconferentie op 21 juni om 14 uur in Hotel-Restaurant de Wolfsberg wordt het partnerschap verder toegelicht. Ook kunt u op de website van www.zevenvoorleven.nl en de social media kanalen van Zeven voor Leven op de hoogte blijven van al het laatste nieuws rondom deze samenwerking.