Team Iquality: in de benen voor het goede doel

Ze lopen wekelijks samen hard en deden eerder al eens mee aan de obstacle run. De medewerkers van IT-bedrijf Iquality uit Nijmegen zijn sportief aangelegd. Op 2 juni aanstaande verschijnen ze met twee teams aan de start van Zeven voor Leven. “Weten dat je bijdraagt aan het goede doel, maakt samen sporten nog leuker.”

Front-end Developer Didi Willems bracht het evenement onder de aandacht bij haar collega’s. “In 2023 was ik als vrijwilliger betrokken bij Zeven voor Leven. Niet lang daarna heb ik het fietsen weer opgepakt en ik werd steeds enthousiaster van het idee om in 2024 als deelnemer mee te doen. Niet in mijn eentje, maar met collega’s. We zijn bij Iquality best sportief. Veel fietsers, maar ook hardlopers en teamsporters. We vinden ook het leuk om samen sportief bezig te zijn. En toen ik bij collega Remco van Toor opperde om als bedrijventeam mee te doen aan Zeven voor Leven, was hij meteen enthousiast. Daarna is het balletje gaan rollen.”

Fiets- én wandelteam
Zo gezegd, zo gedaan. Samen met Remco startte Didi een campagne om collega’s warm te maken voor Zeven voor Leven. Een presentatie tijdens de donderdagmiddagborrel, enthousiasmerende berichten op intranet en een zelfgemaakte intekenlijst bij de koffieautomaat hebben er inmiddels toe geleid dat er zowel een Iquality fiets- als wandelteam is ingeschreven. “Doel is om straks met 20 collega’s aan de start te verschijnen”, vertelt Didi. “We zijn er nog niet helemaal, maar we trekken nog een eindsprint. Zo gaat er binnenkort een reminder uit richting mogelijke deelnemers en sponsoren. En we willen samen gaan trainen, zodat het event nog meer gaat leven.”

Extra motivatie
Samen sporten is leuk, het goede doel geeft een extra dimensie aan het meedoen. Didi: “Kankeronderzoek is ongelooflijk belangrijk. We kennen allemaal wel iemand die te maken heeft met kanker. Voor sommigen van ons is kanker heel dichtbij gekomen. Voor mijzelf bijvoorbeeld: ik heb dierbare familieleden zien strijden tegen kanker. Dat is een extra motivatie om nog harder te trainen. Ik ga op 2 juni die heuvels bedwingen. Mijn streven? Alle 7.”