Geldbesteding

Wat gebeurt er met je inschrijfgeld en donatiegeld?

Als organisatie streeft Zeven voor Leven naar volledige transparantie. Daarom maken we onderscheid tussen twee verschillende geldstromen: het inschrijfgeld en de opbrengsten uit donatiegeld.

Inschrijfgeld

Om het gehele evenement te bekostigen betalen alle deelnemers inschrijfgeld. Dit inschrijfgeld wordt, samen met de bijdragen van onze (hoofd)sponsors, gebruikt om het evenement te organiseren. Hierdoor kunnen wij ervoor zorgen dat alle door de deelnemers binnengehaalde donaties volledig ten goede komen aan het goede doel!

Opbrengsten uit donatiegeld

Tijdens het wielerevenement Zeven voor Leven, in Berg en Dal op 2 juni 2024, ga je als  sportieveling de uitdaging aan om al fietsend en wandelend geld in te zamelen voor het goede doel. Dit doe je door familieleden, vrienden, kennissen en/of collega’s je via je persoonlijke pagina een bedrag te laten doneren of bv sponseren per ronde. Deze pagina kun je personaliseren zoals je wilt en hier kun je kenbaar maken waarom je de uitdaging aangaat.

Het geld dat je ophaalt als deelnemer komt dit jaar terecht bij Stichting Kanker Zien en Stichting Tegenkracht.

Stichting Kanker Zien

Stichting Kanker Zien heeft als doel om initiatieven te ondersteunen die zich inzetten kanker eerder te diagnosticeren en gerichter te behandelen. Hierdoor wordt de kans op en kwaliteit van leven na genezing aanzienlijk verhoogd voor zij die door kanker worden getroffen. Het doel is uiteindelijk vele miljoenen op te halen, zodat kanker eerder gezien en gerichter behandeld kan worden. Hierdoor wordt de kans op en kwaliteit van leven na genezing aanzienlijk verhoogd. Voor meer informatie kunt u terecht op www.kankerzien.nl

Stichting Tegenkracht

Tegenkracht, vitaal bij kanker.
Het Vitaliteitsplan wordt in de praktijk vaak maar gedeeltelijk door de zorgverzekering vergoed. De kosten van een hersteltraject zijn gemiddeld € 1.400 tot € 2.000 en is afhankelijk of iemand aanvullend verzekerd is. Voor meer informatie kunt u terecht op www.tegenkracht.nl

Met jouw donatie aan Zeven voor Leven maken wij het traject Tegenkracht voor iedereen mogelijk.

“Ik wist gelukkig van het bestaan van tegenkracht en ik heb mij per direct aangemeld. Heel snel werd ik gebeld door Tegenkracht en ze hebben alles geregeld wat ik op dat moment zo hard nodig had. Vitaliteit is veel meer dan alleen fysiek en ik heb ervaren dat ik op alle vlakken hulp heb gekregen. Ik vind dat veel meer kankerpatiënten gebruik moeten kunnen maken van het vitaliteitsplan van Tegenkracht.”

Kees van der Spek

(deelnemer aan het vitaliteitsplan Tegenkracht)

Zeven voor Leven en Stichting Kanker Zien zijn beide een ANBI stichting. Giften aan deze stichtingen zijn voor de donateur daarmee fiscaal aftrekbaar. Wilt u dit goede doel ondersteunen met een gift, dan komen wij graag met u in contact!