Mooie samenwerking Recovery RUN en Zeven voor Leven

Sport en bewegen als onderdeel van een behandeltraject tegen kanker: dáár maakt stichting Recovery RUN zich sterk voor. In 2017 gestart in Nijmegen is de stichting uitgegroeid tot een landelijk netwerk dat (ex-)kankerpatiënten stimuleert om in beweging te blijven. Zo kunnen zij op 2 juni tijdens Zeven voor Leven meedoen aan een speciaal programma.

Voormalig marathonloopster Miranda Boonstra is initiatiefnemer en oprichter van stichting Recovery RUN. Miranda is ook bewegingswetenschapper en overtuigd van het belang van sport en beweging tijdens een kankerbehandeling. “Bewegen houdt je fit, maakt je sterk en zorgt voor afleiding. En samen bewegen is ook gewoon leuk.”

Samen Bewegen-event

Stichting Recovery RUN organiseert allerlei clinics en trainingen voor oncologiepatiënten. In eerste instantie alleen voor (ex-)borstkankerpatiënten, maar inmiddels zijn alle oncologiepatiënten welkom. De stichting organiseert ieder jaar een landelijk event: Samen Bewegen, met beweegactiviteiten op verschillende locaties. Het event vindt dit jaar plaats op zondag 2 juni. Op hetzelfde moment als Zeven voor Leven, inderdaad. En dus zocht Miranda contact met Zeven voor Leven: wellicht kan er in regio Nijmegen worden samengewerkt? Dat kan zeker.

Van harte welkom bij Zeven voor Leven

Voor veel ex-kankerpatiënten zijn de heuvels van het Zeven voor Leven-parcours nog een stapje te ver. Daarom is er een aangepast programma op het evenemententerrein bij Nederrijkswald. Deelnemers aan Samen Bewegen kunnen hier vanaf 11 uur terecht voor leuke clinics en activiteiten. Van harte welkom! Aanmelden kan via http://www.rcvryrun.nl/recovery-loop-2024/

Zeven voor Leven is trots op en blij met deze samenwerking!